RIMG 9197

Lai izveidotu interaktīvu publisko dārzu sistēmu ar inovatīviem publisko dārzu pakalpojumiem, kas pielāgoti sabiedrības veselībai, labklājībai un izglītībai, tiek uzsākts jauns Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projekts “Interactive gardens”. 

2024.gada 1. un 2.februārī  Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī tikās projekta partneri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Dānijas, lai atklāšanas pasākumā cits ar citu iepazītos, apspriestu projekta gaitu un svinīgi atklātu “Interactive gardens” sākumu. 

“Projektā sadarbosies zinātnes un pētniecības institūcijas, augstskolas, pašvaldības un plānošanas reģions. Katram no partneriem ir sava unikāla pieredze, ar ko dalīties ar citiem. Piemēram, Vidzemes augstskola projektā izstrādās dārza virtuālo modeli, partneriem no Klaipēdas ir pieredze, kā izmantot Japānas dārzu terapijā, Orhūsas augstskola (Dānijā), Dabas resursu institūts (Somijā) un Dārzkopības institūts (Latvijā) dalīsies savā pētniecības pieredzē un iespējās. Vairāki dārzi Zemgalē kļūs atraktīvāki un apmeklētājiem interaktīvāki,” partneru pienesumu projektam komentē Zemgales plānošanas reģiona projektu vadītāja Sigita Šiļvjane. 

Tikšanās laikā ViA VR laboratorijas vadītājs Arnis Cīrulis partnerus iepazīstināja ar virtuālās realitātes sniegtajām iespējām, dalījās pieredzē ar jau esošajiem risinājumiem un idejām, vizualizēja, kāds varētu izskatīties virtuālais dārzs projekta noslēgumā.

 

           IMG 9236       IMG 9249

Image

Vidzeme University of Applied Sciences

Cēsu street 4, Tērbatas street 10, Valmiera, LV-4201, Latvija

Company reg. Nr. LV90001342592

CONTACTS | COMPANY DETAILS